Cink jača imunitet: 10 namirnica bogatih ovim važnim mineralom

Cink za mrsavljenje zbog čega možete smršavjeti za tjedan dana najčešće preporučene tablete za sagorijevanje masti

Hrana bogata kromom:  nemasno meso, sir, cjelovite žitarice, gljive, šparoge, šljive, brokula, orašasti plodovi, zob….

Zanimljivosti

Niti jedna kopnena biljka nema toliku koncentraciju minerala neophodnih za funkciju našeg organizma koliko ima alga fukus. Iako male, neophodne su za normalno funkcioniranje organizma, a već umjereni nedostatak može izazvati zastoj u razvoju i brojne zdravstvene probleme. Bez dovoljne količine cinka u organizmu, nećete nikada postići željene rezultate dijete.

Koliko cinka trebamo na dnevnoj bazi?

Pogledajmo što se nudi i što kome pomaže. Nova studija provedena u Španjolskoj, objavljena u veljači Cink je jedan od najznačajnijih minerala za naše tijelo koji se u organizmu nalazi u vrlo malim količinama, no bez obzira na to, jako je bitan za normalnu funkciju organizma i njegov nedostatak može izazvati brojne posljedice.

Povezani članci

Uravnoteženi unos cinka povećava osjet okusa, poboljšava zdravlje kože i kose, jača reproduktivni sustav i može izoštriti kratkotrajno pamćenje i pozornost. Cink se u tankom crijevu veže za pikolinsku kiselinu koju luči gušterača u prisutnosti vitamina B6. Hrana Sirovi čokoladni tart gotov za manje od pola sata.

VEZANI ČLANCI

U nastavku slijedi pregled najčešćih aktivnih komponenti koje se koriste kao pomoć kod mršavljenja, bilo kao monosupstance ili kao složenije formulacije s više jym mršavljenje. Nedostatak cinka u organizmu je čest, a posljedice mnogo kompleksnije nego što pretpostavljate.

Namirnice bogate cinkom:

U terapiji se nekada koriste i veće doze cinka, mg,ako postoji deficit cinka. Najvažniji su sulfidne i karbonatne rude.

Pročitajte još

Možeš ga naći u cjelovitim žitaricama, govedina, perad, mliječnim proizvodima, voću i povrću. Napisala je dvije knjige - Vitamini - knjiga za svakog liječnika i svaku obitelj i knjigu Minerali aminokiseline i drugi sastojci prehrane.

Trgovina & Narudžbe

Korisne su također tijekom trudnoće i dojenja te smanjuju kroničnu upalu Smatra se da se raznovrsnom prehranom može osigurati dovoljna dnevna količina cinka. Povezane objave. Dakle, dnevne potrebe za cinkom za odrasle žene su oko 12 mg, a za odrasle muškarce 15 mg. Ipak, ako se program mršavljenja kvalitetno postavi određeni dodaci mršavim tek nakon mjesečnice mogu biti od koristi.

Zato se ove antibiotike preporučuje uzimati odvojeno od pripravaka koji sadrže cink. Previše cinka može prouzročiti slabljenje imunološkog sustava, mučninu, glavobolje, povraćanje, manjak vode u organizmu, bolove u želucu, lošu koordinaciju mišića, umor te prestanak rada bubrega.